Je kunt je Signal-account definitief verwijderen vanaf de telefoon waarop je het oorspronkelijk hebt ingesteld.
Belangrijk: Signal-accounts worden verwijderd na 120 dagen inactiviteit. Om je account actief te houden moet je Signal regelmatig openen op je primaire telefoon.
Je Signal-account verwijderen
We kunnen je Signal-account niet voor je verwijderen. Je moet je account zelf verwijderen op de telefoon waar je je account op hebt ingesteld. We kunnen niet ingaan op verwijderverzoeken via mail of andere methoden omdat we niet kunnen verifiëren dat het jouw account is.
Vereiste: Signal moet actief werken op de telefoon waar je je Signal-account op hebt ingesteld om aanpassingen te kunnen doen aan je account. Je kunt niets aanpassen aan een account dat niet is ingesteld op je telefoon.
Om je account te verwijderen:
- Open Signal op de telefoon waar je je Signal-account hebt ingesteld.
- Ga naar Instellingen > Account > Account verwijderen.
- Voer je telefoonnummer in en bevestig.
Als je je account verwijdert, is je telefoonnummer niet langer gekoppeld aan een Signal-account.
Je Signal Desktop-gegevens wissen
Door je Signal Desktop-gegevens te wissen, verwijder je niet je Signal-account. Het verwijdert slechts je berichten en andere Signal-gegevens van je computer.
Je Signal-account blijft actief op je telefoon en andere gekoppelde apparaten.
- Open Signal.
- Ga naar Voorkeuren.
- Mac: ga naar Signal > Voorkeuren.
- Windows: Ga naar Bestand > Voorkeuren.
- Linux: Ga naar Bestand > Instellingen.
- Selecteer Privacy.
- Kies Applicatiegegevens wissen om te bevestigen.
Open Signal en volg bovenstaande stappen op de telefoon waar je je Signal-account hebt ingesteld.
Signal Desktop deïnstalleren
Om de Signal Desktop-app te verwijderen en de lokale gegevens ervan te wissen:
Windows
Vervang <YourName> met je eigen Windows-gebruikersaccount in onderstaande stappen:
- Kies Uninstall Signal.exe in
C:\Users\<YourName>\AppData\Local\Programs\signal-desktop - Verwijder handmatig
C:\Users\<YourName>\AppData\Local\Programs\signal-desktop
macOS
- Verwijder het Signal.app-bestand uit de
/Appsof~/Appsdirectory - Wis lokale gegevens van
~/Bibliotheek/Application Support/Signal.
Linux
- Gebruik het commando
apt-get remove signal-desktop. - Wis
~/.config/Signal.
Heb je de telefoon waarmee je Signal hebt ingesteld niet meer?
Signal moet actief werken op de telefoon waarop je je Signal-account hebt ingesteld om je account te verwijderen of aanpassingen te doen. Je kunt geen account verwijderen dat niet is ingesteld op je telefoon, omdat er dan geen manier is om te verifiëren dat het jouw account is.
Als je geen toegang meer hebt tot de telefoon waarop je je Signal-account hebt ingesteld, wordt je account na 120 dagen inactiviteit verwijderd. Daarna wordt je telefoonnummer niet meer herkend als Signal-gebruiker.